Ontspanning, balans en afleiding

17.08.2022

Nu ik mijn bedrijf heb, een opleiding doe en daarnaast full time moeder ben, merk ik pas hoe afleidend het dagelijks leven kan zijn. Dagen zit ik echt in een goede flow en krijg ik veel werk gedaan, maar zoals gisteren had ik zo'n dag dat ik werd afgeleid.

Ach het gaat wel, even één aflevering kijken van een serie en voor je het weet zit je er zo in dat je blijft kijken, want wat gebeurd er de volgende aflevering? Ik neem voor alleen het begin te kijken, maar vervolgens kijk ik de hele aflevering. Ik kijk nog een halfuur en voor ik het weet zit ik al 2 uur te kijken. Nu zeg ik er wel bij dat ik het mezelf na een periode van intens werken, gun om even iets voor mezelf te doen of een hele dag niet met m'n werk bezig zijn.

Maar goed, er zijn een aantal dingen die ik iedere dag wil doen zoals:
- Mediteren
- Intenties
- Affirmaties
- Wandelen
- Huishouden

Wanneer ik bovenstaande niet doe, dan merk ik dat snel genoeg aan m'n lichaam en mijn staat van zijn. Vreemd genoeg sluipt het er zelfs in dat ik minder gezond ga eten. Alsof ik op zo'n dag zeg: het maakt me vandaag niks meer uit!

Ook al gun ik het mezelf.. De benoemde punten wil ik dagelijks echt blijven doen voor mijn eigen fysieke en mentale staat van zijn.
We weten allemaal hoe het voelt om één stap vooruit te zetten en vervolgens voelt het als twee stappen terug. Dat gevoel is niet fijn en om in een goede flow te blijven, het gevoel vooruit te blijven gaan, maar vooral niet achteruit en een inhaal te moeten maken, zijn dit voor mij de voorwaarden op mijn vrije dag.

Uiteindelijk zie ik het als "a way of life" het is een keuze die we iedere dag maken om een leven in balans te leven.